Ad Hoc in situ, 1997

Ad hoc και/and in situ
24 Μαϊου - 31 Αυγούστου 1997


Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης (σημερινό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης), οργάνωσε από τις 24 Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου 1997, στους χώρους του, την έκθεση “Ad hoc και/and in situ”.

Στην έκθεση που επιμελήθηκε ο Εμμανουήλ Μαυρομάτης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έλαβαν μέρος οι καλλιτέχνες Γιώργος Γκολφίνος, Νίκη Καναγκίνη, Αγγελική Κορκού, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Ζάφος Ξαγοράρης, Ηλίας Παπαηλιάκης, Ρένα Παπασπύρου, Νίνα Παππά, Τάσσος Τριανταφύλλου, Γιώργος Τσακίρης.

Τα έργα με τα οποία οι δέκα καλλιτέχνες συμμετείχαν στην έκθεση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και πραγματοποιήθηκαν ειδικά για τους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης, στο πλαίσιο της θεωρητικής προσέγγισης όπως αυτή ορίστηκε από τον Επιμελητή της.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, μετά από πρόσκληση της Μαρίας Μαραγκού, Διευθύντριας του Κέντρου Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης προς τον Εμμανουήλ Μαυρομάτη για συνεργασία με το Κέντρο, την Παρασκευή 23 Μαΐου 1997.

Η έκθεση λειτούργησε για το κοινό κατά την καλοκαιρινή περίοδο 1997 και κατά τη διάρκειά της έγιναν ξεναγήσεις για παιδιά και ενήλικες, διαλέξεις κ.τλ.
Με αφορμή την έκθεση κυκλοφόρησε δίγλωσσος κατάλογος.

Μάρκος Αρμάος - Σοφία Πορταλάκη
Πορεία για Δύο
Εγκαίνια: 16 Μαρτίου 2018, 19:30
Μ.Σ.Τ. Κρήτης, Μεσολογγίου 32, παλιά πόλη - Ρέθυμνο


Medphoto Festival 2017-2018
Critical Archives III: Identities
22 Δεκεμβρίου 2017 - 10 Μαρτίου 2018

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Μεσολογγίου 32, παλιά πόλη, Ρέθυμνο