Λιλή Στεφανάκη - Αντωνιάδη

Λιλή Στεφανάκη - Αντωνιάδη

Η Λιλή και το Ρέθυμνο

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Διάρκεια: 17 Αυγούστου – Οκτώβριος 2011



Το Moυσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινίασε την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 19:30, την έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Η Λιλή και το Ρέθυμνο» με έργα της Λιλής Στεφανάκη - Αντωνιάδη.

Επρόκειτο για ένα εικαστικό αφιέρωμα που οργανώθηκε με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι».

Η έκθεση περιελάμβανε περίπου 70 έργα (λάδια, ακουαρέλες και σχέδια) από τα πολύ νεανικά έως την πιο πρόσφατη δουλειά της, όλα με θέμα και αναφορά στη γενέτειρα πόλη.

Εκτός από τα τοπία και τους φυσικούς χώρους της πόλης και του ευρύτερου νομού παρουσιάστηκε μία σειρά προσώπων κάτω από το γενικό τίτλο «Οι Ρεθυμνιώτες». Το μεγάλο μέρος των έργων προέρχόταν από την οικογένεια της ζωγράφου, κυρίως από τα αδέλφια της Βαγγέλη Στεφανάκη και Ιωάννα Παπαδοπεράκη, Αντώνη & Φωφώ Στεφανάκη καθώς και από σπίτια Ρεθυμνίων που ευχαρίστως δάνεισαν για τη συγκεκριμένη έκθεση η οποία αποτέλεσε και έναν φόρο τιμής στη μνήμη της ζωγράφου.

Η Λιλή Στεφανάκη – Αντωνιάδη η οποία γεννήθηκε το 1938 και πέθανε το 2010, σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. (1960 – 1965) με δάσκαλο το Γιάννη Μόραλη και έκανε ψηφιδωτό με την Ελένη Βαϊλα. Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ ψηφιδωτές της συνθέσεις βρίσκονται σε δημόσιους χώρους στην Αθήνα.

Για τη ζωγράφο και τα έργα της μίλησαν ο αντιεισαγγελέας  του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Παπαδάκης καθώς και η ιστορικός τέχνης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, κ. Μαρία Μαραγκού.

Η διάρκειά της ήταν ως το τέλος Οκτωβρίου 2011.

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο