Εικαστικά Εργαστήρια - Εργαστήριο κεραμικής 2011/2012

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011 - 2012
ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
 


Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Ρέθυμνο, συνεχίζουν τα μαθήματα των Τμημάτων  Κεραμικής για παιδιά και ενήλικες.

Παιδικά τμήματα
Λειτουργούν κάθε Σάββατο 10:00-12:00 και 12:00-2:00 και απευθύνονται σε παιδιά 6-12 ετών.
Σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλικό, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τη φαντασία τους συνδυάζοντας τον αυθορμητισμό τους με την άμεση φυσικότητα του υλικού.
Ο πηλός, εύπλαστος, πολύμορφος, γήινος τους δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν με απλούς τρόπους κατασκευής, να χαίρονται την επαφή με την τέχνη, γνωρίζοντάς την με μέσα κατάλληλα για την ηλικία τους.

Τμήμα ενηλίκων
Λειτουργεί κάθε Παρασκευή 17:00-21:00 και απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους για όλες τις ηλικίες. Μαθαίνουν τις βασικές τεχνικές κατασκευής («μακαρόνι», «φύλλο», «τσιμπητό», κλπ.) γνωρίζοντας τον πηλό σαν εικαστικό υλικό, δημιουργώντας καλοφτιαγμένα αισθητικά έργα.  Ενημερώνονται για τις σύγχρονες τάσεις της Κεραμικής στην τέχνη, πλουτίζουν τις εμπειρίες τους  δίνοντας διέξοδο στην ανάγκη για προσωπική έκφραση, ουσιαστικά και δημιουργικά.  Οι προχωρημένοι μαθητές -γνώστες του υλικού και των τεχνικών- θα αναπτύξουν, με την καθοδήγηση των δασκάλων, ο καθένας την ατομική του ερμηνεία  με θέμα «Τρεις διαστάσεις: ύλη και χρώμα».

Στα τμήματα διδάσκουν οι κεραμίστριες Βούλα Γουνελά και Φρόσω Μπόρα.


Πληροφορίες - εγγραφές:
Χειμάρας 8, Ρέθυμνο (κάτω από τη Φορτέτσα)
Τ. / F.: +30 28310 57353, κα Λεμπιδάκη Κωνσταντίνα
E-mail   :  ikaerg@cca.gr
Website:  www.cca.gr