Εικαστικά Εργαστήρια - Εργαστήριο κεραμικής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, προσφέρουν στους μικρούς μαθητές - τάξεων Δημοτικού Σχολείου - τη δυνατότητα  συμμετοχής σε εκφραστικές και μαθησιακές εμπειρίες που συμβάλουν ολιστικά σε όλους τους τομείς ανάπτυξής τους.  Σύμφωνα με τα ολιστικά πρότυπα της παιδικής εξέλιξης, η επίδραση των εικαστικών τεχνών στον ψυχοκινητικό, συναισθηματικό, κοινωνικό, νοητικό και δημιουργικό τομέα ανάπτυξης των παιδιών είναι καταλυτική.

Βασικός σκοπός  των μαθημάτων καθίσταται η καλλιέργεια των παραπάνω τομέων ανάπτυξης. Οι μικροί μαθητές, με χρώματα, πηλό και άλλα υλικά παίζουν, ζωγραφίζουν, πλάθουν και κατασκευάζουν.  Δημιουργούν και εκφράζονται με ποικίλους τρόπους και τεχνικές. Μαθαίνουν, να  βλέπουν συστηματικά, να κατανοούν, να κατατάσσουν, να αξιολογούν, να  επινοούν και να ερμηνεύουν μέσα από τις καινοτόμες  εκφραστικές στρατηγικές της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας. Εξερευνούν με εναλλακτικούς τρόπους, παίρνουν εκφραστικές πρωτοβουλίες και μαθαίνουν να δίνουν σημασία, ενδιαφέρον και προσοχή στο «περιττό» στο «λίγο» στο «ευτελές» στο «μη χρήσιμο».

Με αυτόν τον δημιουργικό και βιωματικό τρόπο έκφρασης και μάθησης, οι μικροί δημιουργοί, μυούνται σε μια διαδικασία η οποία τους καλλιεργεί την αντίληψη να βλέπουν τον κόσμο ως μια αέναη αφορμή μάθησης, εξέλιξης και ανάπτυξης και όχι ως ένα κόσμο εμποδίων, εγκλωβισμών και αδιεξόδων.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται  στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων, Χειμάρας 8.

Τα Εργαστήρια λειτουργούν καθημερινά, από Δευτέρα έως και Σάββατο, με απογευματινά ή πρωινά παιδικά και ενηλίκων τμήματα:  ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, κοσμήματος, ελεύθερου σχεδίου.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:
Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Εκπαιδευτικός Τομέας – Εικαστικά Εργαστήρια
Τ:++30 28310 57353, F: ++30 28310 57353
E-mail: ikaerg@cca.grhttp\\:www.cca.gr

Η Ποίηση της Μνήμης
Έκθεση με Έλληνες καλλιτέχνες του Βερολίνου
21 Σεπτεμβρίου 2018 - 31 Ιανουαρίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Τζαμί Καρά Μουσά Πασά