Παράλληλες 2018 - ReFest: Σύγχρονη Τέχνη Νέων Μέσων και Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Σύγχρονη Τέχνη Νέων Μέσων
και Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση

24 έως 27 Οκτωβρίου 2018
ΡέθυμνοΤο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, διοργάνωσαν φεστιβάλ με τίτλο: «Σύγχρονη Τέχνη Νέων Μέσων και Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση» από 24 έως 27 Οκτωβρίου 2018, στο Ρέθυμνο.

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών - In.Arts, σε συνεργασία με το  Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Διά Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση – ΕΔΙΒΕΑ, παρουσίασαν καλλιτεχνικές - επιστημονικές δράσεις θέτοντας τους στόχους για μελλοντικές κατευθύνσεις και επεκτάσεις  αλληλεπίδρασης με ψηφιακά περιβάλλοντα.

Με αυτό το εγχείρημα αναζητήθηκαν νέες πορείες, νέοι συσχετισμοί, ανοικτές και αναδυόμενες διαδικασίες, άμεσα συσχετιζόμενες και με τον χώρο της εκπαίδευσης, δρομολογώντας πρακτικές για  τη χρήση εφαρμογών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο της πρότασης εντάχθηκαν καλλιτεχνικές δράσεις που συνδύασαν την Τέχνη του Ήχου και της Εικόνας στην Ψηφιακή εποχή, έργα τέχνης φοιτητών, αποφοίτων, υποψηφίων διδακτόρων και διδασκόντων του ΤTHE, καθώς και ομιλίες και εργαστήρια διδασκόντων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν δράσεις γύρω από τρεις βασικούς άξονες:

  • Παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων
  • Ομιλίες
  • Εργαστήρια

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα στο Σπίτι του Πολιτισμού, όπου παρουσιάστηκαν προβολές, έκθεση έργων και εγκαταστάσεις διδασκόντων και φοιτητών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, ενώ οι ομιλίες και τα εργαστήρια θα πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. 

  • Σπίτι του Πολιτισμού: Βερνάρδου 12, Ρέθυμνο, τηλ. 2831040150
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης: Πανεπιστημιούπολη - Γάλλου, Ρέθυμνο, τηλ. 2831077596.

Περισσότερες πληροφορίες: https://refest.inarts.eu/

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο